donderdag 20 september 2012

Schrijfopdracht 1 Mayra Niekus 3C



Hoe verstuur ik een sms'je?


Stap 1: U zoekt de 'menu' knop, deze bevindt zich meestal linksonder op het scherm, hierna klikt u op "ok" .

Stap 2: Het menu is nu geopend, u ziet een stuk of 9 icoontjes (dit kan verschillen afhankelijk van welke telefoon u heeft), u zoekt naar een enveloppe. Als u deze gevonden heeft, selecteerd u deze en zal het woord 'berichten' verschijnen.

Stap 3: U klikt deze aan.

Stap 4: Nu ziet u een ander menu, bovenaan staan onder andere de woorden 'postvak in', 'postvak uit' en ' bericht maken'. U selecteerd nu 'bericht maken'.

Stap 5: Nu verschijnt er een leeg bericht met bovenaan de tekst 'ontvanger selecteren', daar kunt u het telefoonnummer van de persoon die u wilt sms'en invullen.

Stap 6: U gaat tekst toevoegen. Op de toetsen van de telefoon ziet u letters staan, meestal zijn dit er drie per toets. De plaats waar de letter op de toets staat, geeft aan hoe vaak u deze moet indrukken om die bepaalde letter te krijgen. Als u de toets te vaak indrukt kunt u nog een paar keer op de toets drukken tot dat de goede letter verschijnt.


Stap 7: Toets nummer een zorgt voor de leestekens, hier kunt u op drukken totdat het juiste leesteken verschijnt.

Stap 8: U drukt op de toets ‘verzenden’ 

2 opmerkingen:

  1. Hoi Mayra,

    Allereerst wil ik zeggen dat de instructie erg duidelijk is. Alles staat in stappen omschreven en als ik een oudere was zou ik nu zeker begrijpen hoe ik een sms moet versturen. Voor de instructietekst was de schrijfvaardigheid ‘publieksgerichtheid’, daar heb je je goed aan gehouden door de lezer met de beleefdheidsvorm aan te spreken en niet te lastige woorden te gebruiken.
    Ook vind ik het goed dat je als achtergrond informatie geeft dat het aantal icoontjes in het beginscherm per telefoon kan verschillen.
    Een puntje van kritiek: er zitten hier en daar wat fouten in de werkwoordspelling. Ik denk niet dat je hierom je tekst moet herschrijven, maar let hier in het vervolg iets beter op.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Mayra,
    Eerst wil ik zeggen dat je het heel duidelijk en overzichtelijk hebt gemaakt door gebruik te maken van een stappen plan. Het is goed dat je zegt dat het bij verschillende telefoons misschien anders is. De schrijfvaardigheid was publieksgerichtheid, en daar ben je heel goed mee omgegaan. Je hebt niet te moeilijke woorden gebruikt en alles kort en bondig te houden. Ook het gebruik van u is natuurlijk goed. Goed dat je ook plaatjes hebt gebruikt, daar had je nog naar kunnen verwijzen maar dat is niet noodzakelijk. Het enige puntje is je spelling, daar zou je de volgende keer even op kunnen letten.

    BeantwoordenVerwijderen