woensdag 28 november 2012

Schrijfopdracht zakelijke brief


Mayra Niekus
Bronkhorst 5
4281KE Andel
0183-448384
mayra.niekus@gmail.com


Gymnasium Camphusianum
t.a.v. de schoolleiding
Vroedschapstraat 11
4204AJ Gorinchem


Andel, 28 november 2012


Betreft: hulpmentorschap


Geachte heer/mevrouw,

Naar aanleiding van de brief over hulpmentoren die ik ontvangen heb, schrijf ik u deze brief. Meteen toen ik de brief las, was ik enthousiast en wilde ik me aanmelden als hulpmentor, maar natuurlijk zal ik u eerst moeten overtuigen dat ik de aangewezen persoon ben om deze taak te vervullen.

Het lijkt me een zeer leerzame en leuke ervaring om de nieuwe leerlingen te helpen zich thuis te voelen op onze school. Ik heb zelf te maken gehad met slechte cijfers, leerproblemen, problemen met docenten, bijlessen etc. Ik zou de leerlingen daar goed bij kunnen helpen. Het is immers belangrijk dat ze vanaf het begin het gevoel hebben dat er mensen zijn (buiten hun mentor) aan wie ze dingen kunnen vragen en/of mee kunnen praten. Ik wil er graag voor ze zijn als ze ergens mee zitten waarover ze niet tegen bijvoorbeeld hun mentor durven te praten.

Zelf doe ik graag mee aan activiteiten op school, ook voor of na mijn lessen. Ik zou de leerlingen hier ook over kunnen informeren. Ik heb zelf bijvoorbeeld Cambridge Engels gevolgd tijdens de banduren (en in mijn vrije tijd) en daarna mijn FCE gehaald.

Ik hoop van harte dat ik u overtuigd heb en uitgekozen word om hulpmentor van een eerste klas te worden. 


Ik zie er naar uit van u te horen.


Hoogachtend,


-


Mayra Niekus